Pàgina inicial

Viure en català
Agenda
Actualitat
Recull de premsa
Jocs en català
Cinema en català
Segells plurals
Any Verdaguer
Menú principal
Aprèn català
Serveis a empreses, organitzacions i
ens locals
Xarxa territorial
Recursos lingüístics
Viure en català

 

Pàgina inicial |  Directori del Consorci |  Mapa del web |  Escriu-nos

índex per dates

índex per temes

Barcelona, 7 de febrer de 2002

Representants de Catalunya, Galícia, les Illes Balears i País Basc debaten la política lingüística a l'Estat espanyol

Avui comença a Palma de Mallorca la trobada Partnership for Diversity, organitzada per l'European Bureau for Lesser Used Languages (EBLUL), en la qual participarà el director general de Política Lingüística de la Generalitat, Lluís Jou. El representant de la Generalitat intervindrà demà al matí a la taula rodona "Política lingüística dels grups minoritaris i política d'Estat a l'Estat espanyol", moderada pel sociolingüista Miquel Strubell. Juntament amb Lluís Jou, participaran en el debat el director general de Política Lingüística de Galícia, Xesús P. González; el viceconseller de Política Lingüística del País Basc, Patxi Goenaga, i el director general de Política Lingüística de les Illes Balears, Joan Melià.

La trobada Partnership for Diversity serà inaugurada aquest matí pel president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, amb la participació del conseller d'Educació i Cultura balear, Damià Pons, i del president de l'EBLUL, Bojan Brezigar.

L'EBLUL és un organisme no governamental que té com a objectiu la promoció de la diversitat lingüística. Un dels projectes que duu a terme és l'associació per la diversitat (partnership for diversity), la primera trobada de la qual va tenir lloc el mes de febrer de l'any passat, a les ciutats irlandeses de Dublín i Belfast. Enguany, com l'any passat, la trobada aplega organismes oficials i entitats privades que sumen les seves iniciatives a les de l'EBLUL en la promoció de les llengües europees menys utilitzades.

La trobada, que tindrà lloc avui i demà a la Fundació La Caixa (plaça Weyler, 3, de Palma de Mallorca), comença amb una taula rodona sobre la llengua catalana i el procés d'integració europea. A la tarda tindrà lloc un debat sobre la promoció de les llengües pròpies de comunitats lingüístiques insulars europees, com ara les illes Fèroe, Aland, Còrsega i Sardenya.

Font: Oficina de premsa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

© Consorci per a la Normalització Lingüística. Tots els drets reservats.
C. de Mallorca, 272, 8è • 08037 Barcelona • Tel. +34 93 272 31 00 • Fax +34 93 487 21 67 • A/e: cpnl@cpnl.org