Pàgina inicial

Viure en català
Agenda
Actualitat
Recull de premsa
Jocs en català
Cinema en català
Segells plurals
Any Verdaguer
Menú principal
Aprèn català
Serveis a empreses, organitzacions i
ens locals
Xarxa territorial
Recursos lingüístics
Viure en català

 

Pàgina inicial |  Directori del Consorci |  Mapa del web |  Escriu-nos

índex per dates

índex per temes

Barcelona, 11 d'abril de 2002

Catalunya i les Illes Balears presenten l'oferta d'aprenentatge del català a Madrid

Els governs de Catalunya i de les Illes Balears, amb la col·laboració de la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid, participen en el Congrés Mostra Expolingua amb un estand conjunt (números 62 i 63) dedicat a la llengua catalana, en els quals s'informarà sobre sistemes i recursos per a l'aprenentatge del català, i es facilitarà l'accés a un directori de centres on s'imparteixen classes de català a Madrid i arreu del món. A Madrid organitzen cursos de llengua catalana la Delegació del Govern de la Generalitat, el Cercle Català de Madrid i l'Escola Oficial d'Idiomes.

La mostra, que s'ha inaugurat avui, es podrà visitar fins diumenge, 14 d'abril, al pavelló XI del recinte firal de la Casa de Campo de Madrid. Enguany se celebra la quinzena edició d'aquest congrés i mostra internacional dedicat als idiomes.

Llengua i immigració

Expolingua dedicarà en l'edició d'aquest any una àrea al tema de llengua i immigració, dins la qual tindrà lloc la conferència Actividades de formación con inmigrantes adultos en Cataluña, a càrrec de la directora general de Formació d'Adults, del Departament de Benestar Social, Àngela Miquel.
L'estand dedicat a la llengua catalana oferirà informació i material recomanat en l'ensenyament del català a persones immigrades. És el cas del programa de nivell inicial de català que la Direcció General de Política Lingüística de Catalunya ha elaborat a partir de les directrius del Consell d'Europa. L'objectiu del programa és l'assoliment del grau de competència comunicativa mínima a partir del qual es pot avançar en el coneixement de la llengua. Un altre exemple dels materials elaborats per la Direcció General de Política Lingüística en aquest àmbit és el Català bàsic. Iniciació a la llengua oral, basat en la programació establerta en el nivell inicial de català i compost per activitats complementades amb suports àudio i fotogràfic.

També es podran consultar diversos diccionaris d'equivalències entre el català i altres llengües, com l'hongarès, el portuguès o el xinès, i un lèxic usual català-àrab i àrab-català. Un altre dels recursos que seran presents a l'estand són les guies de conversa universitària castellà-català, alemany-català i anglès-català i el programa Intercat, d'aprenentatge de català, adreçat a universitaris estrangers.

Font: Oficina de premsa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

© Consorci per a la Normalització Lingüística. Tots els drets reservats.
C. de Mallorca, 272, 8è • 08037 Barcelona • Tel. +34 93 272 31 00 • Fax +34 93 487 21 67 • A/e: cpnl@cpnl.org