Pàgina inicial

Viure en català
Agenda
Actualitat
Recull de premsa
Jocs en català
Cinema en català
Segells plurals
Any Verdaguer
Menú principal
Aprèn català
Serveis a empreses, organitzacions i
ens locals
Xarxa territorial
Recursos lingüístics
Viure en català

 

Pàgina inicial |  Directori del Consorci |  Mapa del web |  Escriu-nos

índex per dates

índex per temes

Santa Coloma de Gramenet, 7 de juny de 2002

El CNL l'Heura presenta el recull de jocs populars i tradicionals «Joc de jocs»

El Centre de Normalització Lingüística l'Heura del Consorci per a la Normalització Lingüística ha presentat un recull de cent jocs populars i tradicionals, que ha elaborat el Centre Ca n'Ametller del Baix Llobregat.

Es tracta d'una carpeta molt bonica i manejable, anomenada Joc de jocs, destinada als educadors de llars d'infants i centres d'ensenyament i als monitors d'esplais i centres que treballen amb infants.

L'objectiu de recollir i editar un material d'aquestes característiques és intentar recuperar la pràctica d'una bona part dels jocs tradicionals, alguns dels quals sembla que estiguin gairebé arraconats, i demostrar que poden ser del tot vigents actualment en els àmbits educatius i de lleure.

Aquest Joc de jocs està integrat per quatre apartats: jocs de falda (per als més menuts), jocs de rotlle i balls rodons, cançons electives o eliminatòries i jocs diversos. Cada joc està imprès en un full en forma de fitxa que es pot extraure fàcilment de la carpeta, i molts porten al dors una il·lustració molt atractiva o bé una partitura en el cas de les cançons.

El CNL L'Heura distribueix aquesta carpeta, en una primera fase, entre tots els responsables dels casals d'estiu de la ciutat, amb la qual cosa s'espera que, amb l'ajuda dels monitors, molts infants de la població arribin a conèixer aquests jocs populars i tradicionals i, sobretot, a passar-s'ho bé jugant-hi. L'objectiu final és que així arribin a ser, a més, jocs de sempre. Un cop comenci el proper curs, la carpeta Joc de jocs es difondrà entre les organitzacions i entre les persones vinculades a l'àmbit de l'educació i el lleure dels nens i les nenes de la ciutat.

+ informació

© Consorci per a la Normalització Lingüística. Tots els drets reservats.
C. de Mallorca, 272, 8è • 08037 Barcelona • Tel. +34 93 272 31 00 • Fax +34 93 487 21 67 • A/e: cpnl@cpnl.org