Pàgina inicial

Viure en català
Agenda
Actualitat
Recull de premsa
Jocs en català
Cinema en català
Segells plurals
Any Verdaguer
Menú principal
Aprèn català
Serveis a empreses, organitzacions i
ens locals
Xarxa territorial
Recursos lingüístics
Viure en català

 

Pàgina inicial |  Directori del Consorci |  Mapa del web |  Escriu-nos

índex per dates

índex per temes

Barcelona, 29 de maig de 2003

El conseller de Cultura assisteix avui a la presentació de l'edició electrònica del Diccionari català-valencià-balear

El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, acompanyat del director general de Política Lingüística, Jordi Roigé, assistirà avui, a les set de la tarda, a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) de Barcelona (Carme, 47), a la presentació a Catalunya de la versió electrònica del Diccionari català-valencià-balear, d'Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll. A l'acte, presidit pel president de l'IEC, Josep Laporte, assistiran també el ministre de cultura d'Andorra, Xavier Montañé, i el conseller d'Educació i Cultura de les Illes Balears, Damià Pons.

La versió electrònica de la publicació ha estat promoguda per l'IEC i l'editorial Moll, propietària de l'obra, i ha comptat amb la col·laboració del governs de les Illes Balears, Catalunya i Andorra.

La digitalització de la versió impresa, que ha estat realitzada durant els anys 2001 i 2002, reprodueix els 10 volums de la versió impresa, amb uns 250.000 mots registrats. La versió electrònica, que es pot consultar a la pàgina web http://dcvb.iecat.net, inclou també les taules de flexió, les transcripcions fonètiques i la representació dels ètims àrabs de la publicació impresa.

El desembre del 2000 els consellers de Cultura de la Generalitat i del Govern de les Illes Balears van subscriure un conveni marc de col·laboració amb l'IEC, segons el qual les dues institucions van aportar un total de 162.273,27 euros (27.000.000 pessetes) per a la informatització del diccionari, que s'ha realitzat sota la direcció de l'IEC.

Font: Oficina de premsa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

© Consorci per a la Normalització Lingüística. Tots els drets reservats.
C. de Mallorca, 272, 8è • 08037 Barcelona • Tel. +34 93 272 31 00 • Fax +34 93 487 21 67 • A/e: cpnl@cpnl.org