Pàgina inicial

Viure en català
Agenda
Actualitat
Recull de premsa
Jocs en català
Cinema en català
Segells plurals
Menú principal
Aprèn català
Serveis a empreses, organitzacions i
ens locals
Xarxa territorial
Recursos lingüístics
Viure en català

 

Pàgina inicial |  Directori del Consorci |  Mapa del web |  Escriu-nos

índex per dates

índex per temes

Tarragona, 1 de juliol de 2003

Cloenda del projecte de voluntariat lingüístic a Tarragona 

El Servei Local de Català de Tarragona va fer la cloenda del projecte de voluntariat lingüístic del curs acadèmic 2002-03 el dilluns 30 de juny, a les 6 de la tarda, al Pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona.

L'acte va ser presidit pel Sr. Jordi Roigé i Solé, director general de Política Lingüística i president del CPNL i hi van assistir el Sr. Santiago Pallàs, president en funcions del Consell de Centre del CNLT; el Sr. Joan Andreu Torres, president d'Òmnium Cultural del Tarragonès; el Sr. Felip Font de Rubinat, delegat territorial de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la Sra. Rosa Ibarz, directora del CNLT.

En la seva intervenció, el Sr. Jordi Roigé va destacar la importància del voluntariat per aconseguir una plena integració de les persones nouvingudes a Catalunya i la intenció d'estendre el voluntariat lingüístic a altres àmbits de la societat catalana.

En aquesta primera edició han estat vint-i-tres parelles (46 persones ) les que han format part d'aquesta experiència. Els alumnes dels cursos inicials que hi han participat són de nacionalitats molt diverses: hongaresos, espanyols, argentins, colombians, azerbaidjanesos, russos, equatorians, brasilers, algerians i mexicans. Quant a les persones voluntàries, han estat exalumnes del CNLT, alumnes de cursos de suficiència i proficiència i membres d'Òmnium Cultural del Tarragonès, entitat amb la qual s'havia signat un conveni per dur a terme aquest projecte.

Durant l'acte es van repartir obsequis a tots els participants i després es va fer un berenar.

Tarragona, 1 de juliol de 2003


Èxit del projecte de voluntariat lingüístic a Tarragona

Tarragona ha estat una de les sis ciutats catalanes pioneres en el projecte de voluntariat lingüístic. Es tractava d'aparellar una persona voluntària amb una nouvinguda que tingués interès a practicar el català. «Els voluntaris donaven conversa als nouvinguts, els acompanyaven als mercats, fins i tot a fer excursions..., per tal de millorar l'ús social del català», segons Rosa Ibarz, directora del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. En total, han estat 23 parelles les que han pres part en aquesta experiència, que es reprendrà al setembre. Les persones nouvingudes que hi han participat són de nacionalitat molt diversa (hongaresa, espanyola, argentina, russa...); pel que fa als voluntaris, la majoria són membres d'Òmnium Cultural del Tarragonès. La cloenda del projecte de voluntariat lingüístic del curs 2002-2003 es va celebrar ahir a la tarda, al pati del Rei Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona, en el transcurs d'un acte presidit per Jordi Roigé, director general de Política Lingüística.

Font: El Punt - Tarragona

© Consorci per a la Normalització Lingüística. Tots els drets reservats.
C. de Mallorca, 272, 8è • 08037 Barcelona • Tel. +34 93 272 31 00 • Fax +34 93 487 21 67 • A/e: cpnl@cpnl.org