Pàgina inicial

Viure en català
Agenda
Actualitat
Jocs en català
Cinema en català
Segells plurals
Menú principal
Aprèn català
Serveis a empreses, organitzacions i
ens locals
Xarxa territorial
Recursos lingüístics
Viure en català

 

Pàgina inicial |  Directori del Consorci |  Mapa del web |  Escriu-nos

índex per dates

índex per temes

Tarragona, 12 de novembre de 2003

Matthew Tree inaugura el curs acadèmic 2003-2004 del CNL de Tarragona

Per tercer any consecutiu, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona ha inaugurat el curs acadèmic amb una conferència sobre algun aspecte de la llengua i la cultura catalanes adreçada principalment al seus alumnes, però oberta al públic en general. L'escriptor i periodista Matthew Tree ha estat l'encarregat enguany d'encetar el curs amb una xerrada sobre "Com entrar en contacte amb els catalans". L'estrena del nou curs, el dimarts 11 de novembre, a les 6 de la tarda, va reunir més d'un centenar de persones a la sala d'actes de la seu del CNL de Tarragona, l'edifici de l'Antiga Audiència.

Nascut a Londres el 1958, Matthew Tree va començar a aprendre català l'any 1979 des del seu país estant. Cinc anys més tard es va establir a Barcelona i, novament cinc anys més tard, va començar a publicar en la nostra llengua. En la seva intervenció va explicar com va aterrar a Barcelona fa vora vint anys ja, sense saber res de res de l'existència de Catalunya i l'idioma català ni tampoc ni un borrall de castellà. Des d'aquest punt de partida, va narrar el seu procés de descobriment i aprenentatge del català i de com som els catalans, les barreres sociolingüístiques que ha anat superant i les satisfaccions que finalment ha obtingut aprenent i utilitzant el nostre idioma.

La presentació de l'acte va anar a càrrec del president del Consell de Centre, Santiago Pallàs i el director general de Política Lingüística, Jordi Roigé, va cloure la inauguració elogiant l'experiència de Matthew Tree, que va presentar com a exemple per a la nova immigració. Roigé també va fer una breu elegia de Miquel Martí i Pol, mort aquell mateix dia 11 de novembre, i va tancar la seva intervenció amb la lectura d'un dels seus poemes més coneguts.

+ informació

© Consorci per a la Normalització Lingüística. Tots els drets reservats.
C. de Mallorca, 272, 8è • 08037 Barcelona • Tel. +34 93 272 31 00 • Fax +34 93 487 21 67 • A/e: cpnl@cpnl.org