Pàgina inicial

Viure en català
Agenda
Actualitat
Jocs en català
Cinema en català
Segells plurals
Menú principal
Aprèn català
Serveis a empreses, organitzacions i
ens locals
Xarxa territorial
Recursos lingüístics
Viure en català

 

Pàgina inicial |  Directori del Consorci |  Mapa del web |  Escriu-nos

índex per dates

índex per temes

Sabadell, 17 de novembre de 2003

Isaki Lacuesta presenta «Cravan vs Cravan» al IV Cicle de cinema català de Sabadell

Dimecres 19, a les 22.15 hores, al Cineart, el realitzador Isaki Lacuesta presentarà Cravan vs Cravan dins del IV Cicle de Cinema Català de Sabadell. Com ja és habitual, després de la pel·lícula s'obrirà un col·loqui en el qual el director respondrà les preguntes del públic.

La pel·lícula, que situaríem a la frontera entre el documental i la ficció, reconstrueix alguns episodis de la vida d'Arthur Cravan, pseudònim de Fabian Avenarius Lloyd, nebot d'Oscar Wilde. Cravan, fascinat per la figura del seu oncle, es consagra a la vida bohèmia a París i Barcelona i acaba desapareixent de forma misteriosa als 32 anys a les aigües del golf de Mèxic. En la seva curta biografia té temps de ser poeta, pintor, mariner, conferenciant, boxejador i autor de les provocacions artístiques que van caracteritzar els moviments d'avantguarda de l'època. Cravan va dedicar la seva vida a construir-se una llegenda, i ho va aconseguir.

Cravan vs Cravan (2002) ha esta reconeguda amb el premi Sant Jordi a la millor òpera prima del 2002, amb el premi del públic i el de millor director revelació al Festival Internacional de Sitges i amb el premi especial del Jurat al festival de documentals de Barcelona Docúpolis 2003.

El jove Isaki Lacuesta (1975) ha estat professor realitzador al Màster de documental de creació de la Universitat Pompeu Fabra, i des del 1994 col·labora en diverses publicacions escrivint articles sobre cinema, art i literatura.

El IV Cicle de Cinema Català de Sabadell està organitzat pel CNL de Sabadell del Consorci per a la Normalització Lingüística, i compta amb el patrocini de l'Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Caixa de Sabadell i la col·laboració de l'Associació per la Llengua, Òmnium Cultural, Cineart Multisales, e-solucions i el Diari de Sabadell.

+ informació

© Consorci per a la Normalització Lingüística. Tots els drets reservats.
C. de Mallorca, 272, 8è • 08037 Barcelona • Tel. +34 93 272 31 00 • Fax +34 93 487 21 67 • A/e: cpnl@cpnl.org