Pàgina inicial

Viure en català
Agenda
Actualitat
Recull de premsa
Jocs en català
Cinema en català
Menú principal
Aprèn català
Serveis a empreses, organitzacions i
ens locals
Xarxa territorial
Recursos lingüístics
Viure en català

 

Pàgina inicial |  Directori del Consorci |  Mapa del web |  Escriu-nos

índex per dates

índex per temes

Vilanova i la Geltrú, 14 d'abril de 2004

Per Sant Jordi es farà un concert per presentar les lletres premiades al concurs «Posa-hi lletra!»

La diada de Sant Jordi ha estat la data triada per fer públic el resultat del concurs Posa-hi lletra! El divendres, 23 d'abril, a dos quarts de 8 de la tarda, a la plaça de la rasa del Miquelet, davant del SIAJ i del Servei de Català hi haurà un concert musical, a càrrec dels alumnes de l'Escola de Música Freqüències, autors de les melodies del concurs, que interpretaran per primer cop les cançons amb les lletres premiades. L'acte comptarà amb la presència de Pemi Rovirosa -actual guitarra i veus del grup Lax'n Busto.

Dotze finalistes

Fa pocs dies que va tenir lloc la reunió del jurat del concurs Posa-hi lletra! per determinar quines de les lletres candidates a partir d'ara seran les que formaran part dels ritmes -rap, ska i pop-rock- que durant un mes i mig han estat sonant en els espais musicals de les emissores de ràdio de la comarca del Garraf. Des d'aquests moments, els alumnes de l'Escola de Música Freqüències, que són els joves autors de les tres melodies que s'han pogut escoltar a Canal Blau FM, Onda Cero Ràdio, Ràdio Cubelles, Ràdio Maricel, Ràdio Ribes i Ser Penedès-Garraf, han començat a treballar per oferir en un concert per primer cop en directe les versions musicals amb les lletres que han arribat a la final i que han estat escollides entre una dotzena de candidatures, de les quals l'autoria majoritària ha estat de noies del Garraf d'entre 14 i 16 anys. Les melodies i les seves partitures també s'han pogut consultar durant el temps en què el concurs ha estat vigent des dels web de l'Ajuntament de Vilanova, el CPNL (Consorci per a la Normalització Lingüística) i el SIAJ (Servei d'Informació i Assessorament per a Joves). Segons un informe realitzat pel SIAJ, s'han pogut conèixer amb detall les vegades que s'ha consultat cada un dels arxius del concurs. Pel que fa a les melodies l'informe diu que el pop-rock ha estat la melodia que s'ha descarregat del web amb més freqüència. Concretament, 129 vegades. L'ska ocupa la segona posició amb 90 descàrregues. Finalment, el rap, que ha estat descarregada 63 vegades. D'altra banda, el web amb les bases del concurs Posa-hi lletra! ha rebut un total de 74 visites.

Un espai per a la llengua

Finalment, el jurat va destacar, tant pel que fa als ritmes de les melodies com a la creació literària de les lletres que es van presentar al concurs, el rigor en el treball i la temàtica de les composicions presentades que majoritàriament reflecteixen les inquietuds actuals del joves que hi han participat. El jurat també va poder valorar la presència de la llengua catalana, que cada vegada més està demostrant com amplia el seu espai dins el panorama musical actual i en l'expressió del jovent.

+ informació

© Consorci per a la Normalització Lingüística. Tots els drets reservats.
C. de Mallorca, 272, 8è • 08037 Barcelona • Tel. +34 93 272 31 00 • Fax +34 93 487 21 67 • A/e: cpnl@cpnl.org