Pàgina inicial

Pàgina inicial |  Directori del Consorci |  Mapa del web |  Escriu-nos

Xarxa territorial > CNL Sabadell

CNL SABADELL

Rambla, 67-71
(Casal Pere Quart)
08202 Sabadell
Tel. 937278340
Fax 937254543
sabadell@cpnl.org


Presentació
Directori
Cursos de català
Activitats
Voluntaris per la llengua

 


Sabadell engega la segona edició del programa «Voluntaris per la Llengua» del CNL
Sabadell, 26 d'abril de 2004

El CNL de Sabadell inicia exness la segona edició del programa Voluntaris per la Llengua, que té com a objectiu posar en contacte voluntaris que destinaran una hora a la setmana durant 10 setmanes a conversar en català amb persones que estan aprenent la llengua catalana i que volen practicar-ne l'ús oral.

En aquesta segona edició s'han format 77 parelles, més del doble de les constituïdes a la primera edició del programa. Al llarg de l'acte, que s'iniciarà amb una breu sessió de formació per als voluntaris, posarem en contacte les parelles perquè es coneguin i puguin establir les bases de les seves primeres trobades de conversa.

El Centre de Normalització Lingüística de Sabadell va posar en exness trader marxa aquest projecte al gener de 2004 en una primera edició a Sabadell i Sant Quirze del Vallès que va agrupar 33 parelles, de les quals en aquesta segona edició més d'un terç es mantenen juntes i una cinquena part d'aprenents i voluntaris repeteixen l'experiència amb altres parelles lingüístiques.

Tal com estava previst, el programa s'ha començat a oferir aquesta primavera a altres poblacions integrades al CNL de Sabadell, com són Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda.

Voluntaris per la Llengua és un programa participatiu i obert a la incorporació continuada tant de persones aprenents com de persones voluntàries i d'entitats i que espera formar noves parelles.

En el exness trade conjunt de Catalunya, des del juliol de l'any passat hi han participat 2.394 parelles lingüístiques als diferents centres de normalització lingüística.

Per a noves inscripcions:
Tel. 93 727 83 40
http://www.cpnl.org
sabadell@cpnl.org


Sabadell participa per primera vegada al programa «Voluntaris per la llengua»
Sabadell, 27 de gener de 2004

El CNL de Sabadell posa en marxa el programa "Voluntaris per la Llengua". que té com a objectiu posar en contacte voluntaris que vulguin destinar una hora a la setmana durant 10 setmanes a conversar en català amb persones que estan aprenent la llengua catalana i que volen practicar-ne l'ús oral.

En aquesta primera fase s'han format 33 parelles Avui es coneixeran les primeres parelles lingüístiques i les entitats que de moment s'han adherit al programa: Càritas, Associació per la Llengua i la Cultura, Som-hi, Òmnium Cultural i el Servei Català d'Atenció a l'Immigrant (SCAI).

l'alcalde de Sant Quirze, l'alcalde de Sabadell
D'esquerra a dreta: l'alcalde de Sant Quirze, l'alcalde de Sabadell
i la presidenta del Consell de Centre de Sabadell

El Centre de Normalització Lingüística de Sabadell posa en marxa aquest projecte mitjançant una primera edició adreçada als aprenents d'alguns dels cursos per a persones no catalanoparlants.

Tot i que aquesta primera experiència es realitzarà només a Sabadell i Sant Quirze del Vallès, està previst que al març s'ofereixi de manera oberta a tots els ciutadans i ciutadanes de les dues poblacions i s'ampliï a la resta de municipis integrats en el CNL de Sabadell: Castellar del Vallès, Palau-solità, Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda.

Al llarg del 2003 van participar 1054 parelles lingüístiques als diferents CNL de Catalunya.

Voluntaris per la Llengua és un programa participatiu i obert a la incorporació continuada tant de persones aprenents com de persones voluntàries i d'entitats i que espera formar noves parelles.


Sabadell organitza una sessió d'orientació per als «Voluntaris per la Llengua»
Sabadell, 23 de gener de 2004

Ahir va tenir lloc al Casal Pere Quart de Sabadell la sessió d'orientació per als voluntaris que destinaran una part del seu temps a conversar amb persones que necessiten practicar la llengua catalana per integrar-se millor a la nostra societat.

Aquests voluntaris lingüístics formen part del programa Voluntaris per la Llengua, que el CNL de Sabadell presentarà públicament a la ciutat aquest proper dimarts 27.

Al llarg de la sessió d'orientació es van comentar alguns conceptes relacionats amb la tasca de voluntariat lingüístic i el programa, i es van donar algunes orientacions pràctiques sobre les sessions de conversa.

Voluntaris i aprenents es coneixeran aquest dimarts 27 de gener a l'acte públic de presentació del programa, que també es farà al Casal Pere Quart, a 2/4 de 8 del vespre, amb l'assistència dels alcaldes de Sabadell i de Sant Quirze del Vallès.

 


Voluntaris i voluntàries de Sant Quirze se sumen al programa «Hores de Conversa» per facilitar la integració lingüística de les persones nouvingudes
Sant Quirze del Vallès, 20 de juny de 2003

En la línia de promoure la integració lingüística de les persones immigrades a Catalunya i en el marc dels seus cursos de cursos de català per a adults, el Consorci per a la Normalització Lingüística ha estat experimentant en diverses poblacions de Catalunya el programa Hores de Conversa, un programa que té com a objectiu bàsic facilitar l'aprenentatge de la llengua catalana per part de la població immigrada, promoure el paper del català com a llengua d'acollida i d'integració i fomentar el seu ús social.

A tot Catalunya són moltes les persones adultes nouvingudes que estan aprenent el català a les aules dels cursos de català per a adults i que necessiten complementar el seu aprenentatge de la llengua oral. A més de poder practicar la llengua al carrer, als alumnes els va bé rebre un suport en el seu aprenentatge que molt sovint els ajuda a superar la possible inseguretat que provoca en tothom l'aprenentatge d'una nova llengua.

El programa Hores de Conversa és una manera de facilitar-los aquest suport. Té la finalitat que persones voluntàries catalanoparlants de la societat civil destinin una hora per setmana durant sis setmanes per cada curs a conversar amb aquests alumnes. A conversar sobre temes diversos de la vida quotidiana tot passejant o prenent un cafè. A conversar de manera distesa i tranquil·la perquè els nous aprenents es vagin sentint cada vegada més còmodes parlant en català i puguin anar-lo utilitzant de mica en mica en altres àmbits i activitats de la seva vida diària.

Sant Quirze, a través de l'Oficina de Català, s'ha sumat a aquesta experiència, i durant aquest darrer semestre una colla de persones voluntàries, la majoria alumnes de cursos intermedis de llengua catalana que es fan a la nostra població, han dedicat part del seu temps i de la seva voluntat d'entrega a facilitar la conversa en català a alumnes dels cursos inicials que s'han fet a la Masia Can Feliu.

En general ha estat una experiència valorada molt positivament tant per part dels voluntaris com dels les seves parelles lingüístiques. N'és una bona mostra els comentaris breus que n'han fet un dels alumnes del B2 acollit al programa i una voluntària i que us transcrivim a continuació:

"He trobat aquesta experiència molt útil per a gent com jo, que volem aprendre el català mes ràpid i de una manera mes pràctic. Voldria agrair a la gent com la Rosa Maria, que ha col·laborat per a que gent com jo pugui millorar."

"Unes trobades, dues persones i una il·lusió. D'inici forasteres, després conegudes i a la fi, còmplices, en una bella i inabastable tasca, ara només encetada: parlar el català.
Conversar, dialogar, enraonar o xerrar, sempre en català. I el missatge de l'esperit tramès en els seus esguards: la ferma voluntat de coneixença i d'integració a Catalunya.
Amistat, admiració i agraïment vers els nostres nous conciutadans són el resultat que s'esdevé després d'unes breus hores, farcides de rialles, bromes o confidències, les quals sempre recordaré.
Gràcies, Catalunya també és vostra."

L'experiència va acabar el passat dimecres 18 de juny amb un berenar conjunt molt animat i especialment emotiu.

Des de l'Oficina de Català donem especialment les gràcies als voluntaris i voluntàries per la seva dedicació i el seu esforç i confiem de poder reprendre l'experiència el curs vinent.

Voluntaris de Sant Quirze

Si esteu interessats a participar-hi a títol individual o com a entitat o associació us rebrem amb els braços oberts. Ens estem al primer pis de la Masia Can Feliu, tel. 93 721 18 99, a/e santquirze@cpnl.org


Aprèn català  |  Serveis a empreses, organitzacions i ens locals  |  Xarxa territorial  |  Recursos lingüístics  |  Viure en català

© Consorci per a la Normalització Lingüística. Tots els drets reservats.
C. de Mallorca, 272, 8è • 08037 Barcelona • Tel. +34 93 272 31 00 • Fax +34 93 487 21 67 • A/e: cpnl@cpnl.org